15 Temmuz Derneği Elazığ’da STK temsilcileri ve basın mensuplarıyla buluştu, şehit aileleriyle biraraya gelindi ve “Kesişme/İyi ki Varsın Eren” filmi hep birlikte izlendi. İzzet Paşa Camii’nde ise geleneksel “Her Ay 251 Hatim” programı yapılarak şehitler rahmetle ve minnetle yad edildi.
STK’LARLA 15 TEMMUZ KONUŞULDU
15 Temmuz Derneği’nin her ay Türkiye’nin farklı şehirlerinde gerçekleştirdiği “Her Ay 251 Hatim” programının Ocak ayı durağı Elazığ oldu. Dernek Başkanı İsmail Hakkı Turunç, Başkan Vekili Tarık Şebik, Yönetim Kurulu Üyelerinden Ayşe Varank Arslantürk ve Av. Sedat Ayyıldız ilk olarak Elazığ’daki STK’larla buluştu. Elazığ Eğitime Destek Platformu işbirliği ile yapılan toplantıya Elazığ Valisi ve 15 Temmuz Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Toraman da katıldı. Programda STK temsilcileri 15 Temmuzla ilgili görüş ve önerilerini paylaştı. Dernek yönetimi ise yapılan ve planlanan programlar hakkında bilgi verdi.
ELAZIĞ’DAKİ ŞEHİT AİLELERİ BİRARAYA GELDİ
STK buluşmasının ardından Elazığ Valiliğinin koordinasyonunda şehit aileleriyle bir araya gelindi. 15 Temmuz şehitlerinin aileleri ve gaziler başta olmak üzere Elazığ’da ikamet eden tüm şehit aileleri yemekte buluştu. Programda Elazığ Valisi Ömer Toraman, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç ve Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Varank Arslantürk birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmaların ardından müftü Selami Aydın tarafından tüm şehitler için dua edildi.
HER AY 251 HATİM PROGRAMI İZZET PAŞA CAMİİ’NDE YAPILDI
Şehit aileleriyle buluşmanın ardından “Her Ay 251 Hatim” programı kapsamında İzzet Paşa Camii’ne geçildi. Diyanet İşleri Başkanlığının katkılarıyla 15 Temmuz Derneği tarafından organize edilen hatim programında hain darbe girişiminin yaşandığı gece şehit olan 251 vatandaş başta olmak üzere vatan için canından geçen tüm şehitleri için okunan hatimlerin duası yapıldı ve mevlid okundu. Hatim programına, Vali Ömer Toraman, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, İl Emniyet Müdürü Celal Sel ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız, 15 Temmuz Derneği yöneticileri, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.
15 Temmuz Derneği olarak 15 Temmuz’u unutturmamak için mücadele verdiklerini anlatan Başkan İsmail Hakkı Turunç, “Darbe girişiminde şehit olan kardeşlerimizi ve bu toprakları bize vatan kılarken şehit olmuş tüm şehitlerimizi her ay ülkemizin farklı bir camisinde yad edip onlara dua ediyoruz. Burada ülkemize yönelik, devletimize milletimize yönelik o gönül dünyamızdaki zenginliği bir kez daha hatırlamış oluyoruz” şeklinde konuştu.
BASIN MENSUPLARINA DERNEK FAALİYETLERİ ANLATILDI
Hatim programının ardından Elazığ’da görev yapan basın mensuplarıyla buluşan 15 Temmuz Derneği yapılan ve planlanan faaliyetler hakkında bilgi verdi. Buluşmada basının 15 Temmuz konusundaki yaklaşımı hakkında da konuşuldu. Programa 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, Başkan Vekili Tarık Şebik ve Yönetim Kurulu Üyelerinden Ayşe Varank Arslantürk ile Av. Sedat Ayyıldız katıldı
ŞEHİT AİLELERİYLE “KESİŞME/İYİ Kİ VARSIN EREN” FİLMİ İZLENDİ
15 Temmuz Derneği’nin Elazığ programı şehirde yaşayan tüm şehit aileleriyle birlikte “Kesişme/İyi ki Varsın Eren” film gösterimiyle son buldu. Etkinliğe, Elazığ Valisi Ömer Toraman, 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, Şehit Fethi Sekin’in ablası Fikriye Sekin, şehit yakınları ve gaziler katıldı.
Gösterimde Elazığ Valisi ve 15 Temmuz Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Toraman, şehitleri rahmetle andı ve ekledi “İlimizdeki şehit ailelerimiz ve gazilerimizle beraber onların evlatları gibi şehit olmuş Eren ve Ferhat kardeşimizin hayatını anlatan filmi izlemeye geldik. Bu vesileyle şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz. Şehitlerimizin aileleri milletimize ve devletimize emanet. Bizler onların kahramanlıklarını fedakarlıklarını unutturmamak için gayret göstereceğiz. Tüm çabamız bu yönde. 15 Temmuz Derneğimizde bu çerçevede güzel faaliyetler yürütüyor. Bu ay ki faaliyetlerini de Elazığ’da icra ettiler. Ben kıymetli başkanımıza ve yönetim üyelerine tekrar Elâzığ’ımıza hoş geldiniz diyor teşekkür ediyorum”