Şehitlerimiz KKTC’de Anıldı
15 Temmuz Derneği’nin Diyanet İşleri Başkanlığı ile ortak düzenlediği “Her Ayın 15’inde 251 Hatim Programı” Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yapıldı. Lefkoşa Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği’nin işbirliği ile yapılan programda 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere vatan için canından geçen tüm şehitler anıldı.
Lefkoşa Hz. Ebubekir Camii’nde gerçekleştirilen hatim programında şehitler için okunan hatimlerin duası yapıldı ve Kur’an-ı Kerim okundu.
Her Ayın 15’inde 251 Hatim Programı’na Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Din Hizmetleri Müşaviri Erdoğan Eken, 15 Temmuz Derneği Başkanı Tarık Şebik, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.
Türkiye’nin tüm şehirlerinde ve yakın coğrafyada gerçekleştirilen hatim programları daha önce Adana, Erzincan, Trabzon, Manisa, İstanbul, Sakarya, Hakkari, Erzurum, Azez, Sivas, İzmir, Hatay ve Çanakkale’de yapıldı.